Kategorier
nyheder

Få styr på erhvervslejekontrakten

Når du lejer dig ind i et erhvervslejemål, er der altid en masse ting at holde styr på. Bare det at finde det rette lejemål kan være en besværlig proces med mange muligheder, som er svære at vælge imellem. 

Når du har fundet de lokaler, som passer bedst til din virksomhed, er det blevet tid til at kigge på erhvervslejekontrakten. Det er nemlig den, som sætter de overordnede rammer for dit lejemål, og som styrer de rettigheder, der gælder for både dig og udlejer. I dette indlæg ser vi nærmere på, hvad du skal holde øje med, inden du sætter din underskrift på kontrakten, og hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

Læs om dine rettigheder som lejer

En erhvervslejekontrakt er et juridisk dokument, som fastsætter rammerne for et lejemål og udlægger, hvilke forpligtelser både lejer og udlejer skal leve op til. Udlejer står for at udforme kontrakten, men det er selvfølgelig ikke hvad som helst, man kan skrive ind i en lejekontrakt. Indholdet skal nemlig leve op til de gældende love og regler for erhvervslejemål.

Erhvervslejeloven sætter rammerne for erhvervslejekontrakter, og enhver lejekontrakt skal leve op til de regler, der er vedtaget i loven. Der er dog stadig masser af aftalefrihed inden for lovens rammer. Det gælder bl.a. i forhold til lejens størrelse, erhvervslejemålets varighed, vedligeholdelse og mulighed for at dele lejemålet med en anden lejer. Visse områder såsom opsigelse og ophævelse af lejemålet er dog fastsat ved lov og kan ikke fraviges i en erhvervslejekontrakt.

Inden du sætter din underskrift, er det en god idé at læse om dine rettigheder som lejer. Sæt dig ind i, hvilke områder du som lejer har meget tydelige rettigheder, som ikke kan fraviges, og læs også om de aspekter, hvor der er mere aftalefrihed. På den måde bliver du klar til at beslutte dig for, om du ønsker at indgå i en aftale om erhvervslejemålet.

Hvad skal du være særligt opmærksom på i erhvervslejekontrakten?

Når du læser din erhvervslejekontrakt igennem, er der som lejer en række aspekter, du især bør holde øje med. Det gælder f.eks. anvendelsesbestemmelsen, som angiver, hvilken type virksomhed erhvervslejemålet er tiltænkt. Sørg for, at dette stemmer overens med din virksomhed.Rent økonomisk bør du også være opmærksom på, om lejen senere kan stige, og om der er yderligere forbrugsudgifter forbundet med erhvervslejemålet. Det kan betyde en højere leje, end du først have regnet med. Tjek også, hvilken vedligeholdelsespligt der gælder, og hvad reglerne er omkring fraflytning og opsigelse af lejemålet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *